Vi har testet på vått føre:

De beste dekkene i regn

Etter en uvanlig varm vår, er det ifølge meteorologene klart for mye regn. Vår store test gir deg svaret på hvilke sommerdekk som passer best.

DÅRLIG PÅ VÅTT: Å spare noen hundrelapper på dekk er etter vår mening en dårlig måte å spare penger på. Dårlige sommerdekk på våt vei vil gi deg lang bremsestrekning og vannplaning i lav hastighet. Foto: Anton Reenpaa
DÅRLIG PÅ VÅTT: Å spare noen hundrelapper på dekk er etter vår mening en dårlig måte å spare penger på. Dårlige sommerdekk på våt vei vil gi deg lang bremsestrekning og vannplaning i lav hastighet. Foto: Anton Reenpaa Vis mer
Publisert

På tørr asfalt er de fleste sommerdekkene gode. Regnvær og varm asfalt er det farligste underlaget for bilister på sommerføre. Det er her de beste sommerdekkene skiller seg fra de dårligste.

I den store sommerdekktesten til Dagbladet, Dinside og Autofil, tester vi dekkene under alle forhold, men legger aller mest vekt på dekkenes prestasjoner på våt vei.

Nokian vinner på vått

Vi tester vannplaning både rett fram og i sving, bremsegrep, tider på en utfordrende bane og legger vekt på de profesjonelle testernes følelse av hvor sikre dekkene er. Når vi legger sammen våt-poengene til dekkene i testen, får vi denne listen over de beste:

Nokian er med andre ord det beste dekket på våt vei, men får følge av fem andre gode dekk. Blant disse finner vi Hankook og Falken som er relativt rimelige. Du skal imidlertid være klar over at dekkene som er best på våt vei, kan ha svakheter på tørr asfalt eller når det gjelder støy eller rullemotstand. Hele testen kan du lese på Dagbaldet+

Store forskjeller

Her er noen eksempler på forskjellene mellom de beste og dårligste dekkene på våt vei. I testen av bremsegrep har vi kjørt dekkene både i varmt og litt kjøligere sommervær. Dekkenes karakter er et gjennomsnitt av disse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer