De beste kjøpene: Stasjonsvogner i mellomklassen

Ford Mondeo topper vår rangering av de beste stasjonsvogn-kjøpene i mellomklassen.

Publisert
Sist oppdatert

Stasjonsvogner i mellomklassen er kanskje det nærmeste vi kommer en typisk norsk familiebil. Biler som Volkswagen Passat, Ford Mondeo og Toyota Avensis har solgt godt i mange år her til lands. Og kanskje er det ikke så rart, for de beste bilene i denne klassen tilbyr et gunstig forhold mellom pris, plass, kvalitetsinntrykk, kjøreegenskaper, komfort, ytelser og forbruk.

Etter hvert har valgmulighetene blitt mange i denne klassen, både med tanke på antall modeller, men også med tanke på hvor mange ulike motoralternativer og ulike drivlinjer som er tilgjengelig til hver enkelt bil. De fleste av disse bilene finnes også som sedaner eller kombier, men her skal vi altså først og fremst konsentrere oss om stasjonsvognene, de som dominerer salgsstatistikkene.

Denne artikkelen er for øvrig nummer to i en serie om våre anbefalinger i de ulike klassene. Den første omhandlet folkeSUVene.

Les stor sammeligningstest av de tre beste bilene her.

1. Ford Mondeo

Ford Mondeo imponerte stort da den kom for drøyt halvannet år siden. Og det gjør den fortsatt. Til tross for at flere konkurrenter nå er nyere, har ingen klart å vippe Mondeo av tronen. Det skyldes at Mondeo tilbyr en gunstig kombinasjon av plass, komfort, kjøreegenskaper, kvalitetsfølelse og priser. Spesielt de tre første faktorene holder et svært høyt nivå for denne klassen og gjør Mondeo til vår vinner. Norgesvennlig dieselmotor på 2,0 liter og 115 eller 140 hester trekker også opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer