De beste miljøbilene

Vi gir deg en kjapp oversikt over de beste alternativene for deg som ønsker å vektlegge miljø i ditt neste bilkjøp.

De beste miljøbilene
Publisert
Sist oppdatert

Miljøegenskaper kommer stadig lengre frem i folks bevissthet ved bilkjøp. Dette har bilprodusentene fått merke og har måttet tilpasse seg etter det. Derfor har mange merker nå modeller som retter seg spesielt inn mot et mer miljøbevisst publikum. Det er disse vi nå skal se på og som vi definerer som miljøbiler.

Smått, kompakt og familievennlig

Vi har valgt oss ut tre bilklasser for gjennomgang. Småbilklassen, kompaktklassen og mellomklassen. Alle klassene vil også være åpne for modeller fra premiummerkene som Audi, BMW og Mercedes, til tross for at disse koster noe mer.

Må være i salg

En forutsetning for å bli tatt med på listen er imidlertid at bilen allerede er på markedet. Neste års nyheter er spennende nok i seg selv, men vi ønsker nå å vise hva er som tilgjengelige allerede i dag. Neste års miljønyheter kan du for øvrig lese om her. Disse vil naturligvis kunne gjøre forandringer i dette utvalget når de kommer.

Elektriske kjøretøy er også for enkelhets skyld holdt utenfor. Det samme gjelder biler som kjører på alternative drivstoff.

Tre tips

Vi gir deg så tre tips i hver av disse klassene. Utvelgelsen er først og fremst basert på miljøegenskaper, i form av CO2-utslipp, i tillegg til en avveining opp mot bilens totale egenskaper. Riktignok er det mange faktorer som avgjør en bils miljøpåvirkning, men disse er ofte vanskelige å kontrollere, ikke minst gjelder det i et livssyklusperspektiv. Når det gjelder mer lokal forurensning, er det heller ikke vektlagt mye her, men generelt er bensinbiler fortsatt snillere på dette området. Med stadig strengere EU-krav er dette problemet i alle fall i ferd med å bli vesentlig mindre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer