De beste og dårligste bilmerkene

Det anerkjente analyse-byrået J. D. Powers har spurt mer enn 50.000 bileiere om hvilke problemer de har hatt med sine tre år gamle biler.

Publisert
Sist oppdatert

J. D. Powers 2008 Vehicle Dependability Study er meget interessant lesning. Studien er basert på tilbakemeldinger fra 52.000 amerikanske bileiere som kjøpte seg ny bil for tre år siden, i 2005.

Tilbakemeldingene avslører oppsiktsvekkende store forskjeller. Lexus, som vinner undersøkelsen for 14. gang på rad, kommer ut med bare 1,20 innrapporterte feil per bil i gjennomsnitt. I den andre enden av skalaen - på 37. plass - finner vi Land Rover. I snitt har Land Rover-eierne innrapportert hele 3,44 feil, noe som innebærer at de har opplevd nesten tre ganger så mange feil som Lexus-eierne.

Sølv til Mercury, bronse til Cadillac

Fordi Lexus tidligere har vunnet J. D. Powers undersøkelse 13. år på rad, var det kanskje ikke så overraskende at det Toyota-eide merket vinner også denne gang. Det som kanskje overrasker mer, er at merket Toyota ikke tar andreplassen. Den går i stedet til Ford-eide Mercury (1,51 feil per bil), et merke som forøvrig ikke markedsføres i Europa. Også tredjeplassen går til et amerikansk merke, nemlig General Motors-eide Cadillac (1,55). Vi er blant dem som lar oss overraske og imponere over at to amerikanske merker gjør det så godt i en kvalitetsundersøkelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer