De beste piggdekkene til de laveste prisene

Nytt piggdekk - her er testvinnere og hva du må betale.

VINTERSJOKK - IGJEN? Du er vel ikke en av disse? Foto: COLOURBOX
VINTERSJOKK - IGJEN? Du er vel ikke en av disse? Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets test av vinterdekk for nordiske forhold, ble publisert tidligere i oktober. Da var det nesten sommer i lufta i store deler av Norge. Få byttet, og få kjøpte nye. Nå får de trege av oss straffen på veiene i store deler av landet. Og det er ikke få dette gjelder: Tall fra IF viste at 17 prosent av personbilene med registrerte skader i 2007 kjørte på sommerdekk.

Står doningen fortsatt i garasjen grunnet manglede dekkbytte, henter vi opp det viktigste av informasjon for deg her. Her fokuserer vi på dekkene for deg som foretrekker pigg. Men tilsvarende data for piggfritt finner du om du følger lenkene til produkttesten og pristesten i artikkelen.

Få også med deg forskriftsendringen som fritar bilistene for piggdekkavgift i en av Norges byer.

Årets test

Vinterdekktesten vi siterer er utført av NAF og Test World. De har testet 26 ulike dekkvarianter, inkludert fire brukte dekkvarianter. Testbilen er en Ford Focus 2.0, og dimensjonen er lik på alle dekk i testen; 205/55 R16.

Pigg vs piggfri?

Testvinneren blant piggdekk er Nokian Hakkapeliitta 7. Om dette sier testpanelet at det gir en følelse av sikker kjøring, men at det ikke er opp mot de beste på våt vei og snøslaps. I tillegg støyer det noe mer enn de øvrige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer