De beste sommerdekkene 2013

NAF har testet årets nye sommerdekk. Her er vinnerne - og taperne.

Nye sommerdekk i år? Her finner du testvinnerne både fra Motor og utenlandske bilistorganisasjoner. Foto: All Over Press
Nye sommerdekk i år? Her finner du testvinnerne både fra Motor og utenlandske bilistorganisasjoner. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NAF/Motor har testet sommerdekk, og kåret årets beste dekk for deg som skal bytte ut de gamle sommerdekkene. De peker også på dekk som har egenskaper som ligger et stykke bak de beste.

I testen vektes egenskaper på vått føre tyngst, og her overrasker indiske Apollo i år. Et relativt ukjent billigmerke som selges via enkeltforhandlere og noen nettbutikker hevder seg altså i konkurransen med de etablerte merkene hva gjelder prestasjon på våt vei.

Hos NAF finner du alt om alle testdekkene

Store forskjeller, ny standard

Helt øverst kommer Goodyear Efficient Grip Performance, som Motor mener setter en ny standard ved å kombinere lav rullemotstand og godt veigrep på våt vei. Noe av det samme får også Dunlop Sport BluResponse til å hevde seg høyt (rangert som nummer fire). Tett bak vinneren følger dekk fra Continental ContiPremiumContact og Nokian Hakka Blue. Taperen er Nankang Green/Sport.

Men selv om det er tett i toppen, er det tydelige forskjeller på for eksempel bremselengder og egenskaper på ulike typer underlag. Mens Continental stopper etter 30,2 meter på våt asfalt, bruker dekket fra Nankang hele 7,2 meter mer fra 80 km/t til full stopp. Og på tørr asfalt varierer bremselengden fra Dunlops 38,7 meter til Barums 41,4 meter fra 100 km/t til full stopp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer