De beste svenske rasteplassene

Den svenske bilorganiasjonen Motormännen har testet 270 rasteplasser, og kåret de beste i hvert fylke.

BRA RASTEPLASS: Svenske Motormännen har testet 270 svenske rasteplasser og har kåret de beste rasteplassene i hvert fylke. Bildet er fra en rasteplass ved sjøen Siljan i Dalarna, Sverige. Foto: Motormännens Riksförbund
BRA RASTEPLASS: Svenske Motormännen har testet 270 svenske rasteplasser og har kåret de beste rasteplassene i hvert fylke. Bildet er fra en rasteplass ved sjøen Siljan i Dalarna, Sverige. Foto: Motormännens Riksförbund Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske bilorganisasjonen Motormännen har testet 270 svenske rasteplasser, og har kåret en vinner i hvert län, tilsvarende norske fylker.

Det har resultert i en liste med Sveriges 21 beste rasteplasser. Du kan se listen nedenfor, eller du kan gå inn på nettsidene til Motormännen for mer informasjon.

Vi har vært i kontakt med flere norske bilorganisasjoner, men ingen av disse har gjort en liknende test av norske rasteplasser i år.

Hva synes du om norske rasteplasser? Har du tips til noen gode rasteplasser i Norge? Del det med oss i debatten nedenfor.

Best i test

I den svenske testen er det rasteplassen Tallbacken i Västerbottens län som går av med landsseieren, og som altså utpekes som den beste rasteplassen i Sverige. Du kan se hele listen med alle de 21 fylkesvinnerne, nederst i saken.

– Rasteplasstesten er en viktig del i Motormännens trafikksikkerhetsarbeid. Bra rasteplasser innbyr til nødvendige stopp for hvile og rekreasjon. Trøtthet ved rattet er en vanlig ulykkesfaktor som nesten kan sammenliknes med ulykker relatert til alkohol, sier Nisse Nilsson, vägombud hos Motormännen, i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer