Disse dekkene gir bedre rekkevidde

De beste vinter­dekkene for elbiler

Vinter, snø og kulde gir solide kutt i rekkevidden til elbilen. Dekk som ruller lett gir deg noen ekstra kilometer. Vi har testet 22 og viser deg hvilke som er best.

UTFORDRENDE: En norsk vinter kutter rekkevidden på elektrsike biler dramatisk. Dekk som ruller lett gir deg ekstra kilometer. Foto: Markus Pentikainen
UTFORDRENDE: En norsk vinter kutter rekkevidden på elektrsike biler dramatisk. Dekk som ruller lett gir deg ekstra kilometer. Foto: Markus Pentikainen Vis mer
Publisert

Et dekk med høy rullemotstand stjeler kilometer fra elbiler og dyre bensindråper fra fossilbiler. Motsatt vil et dekk som ruller lett spare bensin og sørge for at strømforbruket blir lavere og gir deg flere kilometer rekkevidde.

Dårlig rekkevidde i kulde

Spesielt for elbiler er dekk med lav rullemotstand viktig. Vinter med kulde og snø på veiene og mye bruk av varmeapparat og setevarme, er allerede utfordrende for rekkevidden. I vinter testet vi hvor langt seks elbiler kan kjøre i –6 til –19 grader på landeveien.

Resultatet var at Nissan Leaf, som er oppgitt til å klare 270 kilometer etter den strenge WLTP-normen, bare klarte 150 kilometer.

Tesla Model S, som er oppgitt til å klare rundt 600 kilometer, var tom for strøm etter 391 kilometer.

Piggfritt ruller lettest

Når det gjelder hvilke vinterdekk som ruller lettest, er det først og fremst piggfritt som gjelder. Av de 22 dekkene vi har testet er alle de åtte med lavest rullemotstand piggfrie. Aller lettest ruller Hankook Winter I*Cept, med Nokian Hakkapeliitta R3 på en god andreplass. På tredje kommer Premiorri Via Maggiore fra Ukraina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer