Vinterdekk på våt vei

De beste vinterdekkene på våt vei

Mange kjører vinteren gjennom på våte veier og har ikke behov for dekk som er topp på is eller snø. Vi har testet dekkene som er best på våt vei.

VÅT VEI: Vil du ha et dekk som er aller best på våt vei, må du regne med at egenskapene på is er noe dårligere enn de beste. Vi har testet våt-egenskapene i Test Worlds nye innendørsanlegg i Ivalo. Foto: Markus Pentikainen
VÅT VEI: Vil du ha et dekk som er aller best på våt vei, må du regne med at egenskapene på is er noe dårligere enn de beste. Vi har testet våt-egenskapene i Test Worlds nye innendørsanlegg i Ivalo. Foto: Markus Pentikainen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et vinterdekk med topp egenskaper både på is og våt vei finnes ikke. Foreløpig er det ingen dekkprodusenter som har funnet oppskriften for å omgå disse fysiske lovene:

  • Et toppdekk på is vil være dårligere på våt asfalt
  • Et dekk som har de sikreste egenskapene på våte veier vil være noe dårligere enn de beste på is og snø

Ikke best på alt

- Når vi utvikler nye dekk har vi noen egenskaper som strider mot hverandre. Det beste eksempelet er egenskapene på is og på våt vei. Det er rett og slett ikke er mulig å putte alle de beste egenskapene inn i ett og samme dekk, sier Frank G. Larsen.

I mange år har han jobbet med utvikling av dekk for nordiske forhold hos dekkprodusenten Continental.

I den store, nordiske vinterdekktesten (Dagbladet Pluss), som Dinside, Dagbladet og Autofil gjør sammen med Aftonbladet i Sverige og magasinet Teniikan Maailma i Finland, legger vi aller mest vekt på egenskapene på is og snø når vi kårer vinnerne. Vi mener at dette er de vanskeligste og mest kritiske forholdene de fleste av oss kjører under om vinteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer