Oslo Motor Show 2017

De bilfrelstes menighetshus

Oslo Motor Show pågår denne uken. Hva kommer du til å få se?

OSLO MOTOR SHOW: Det står ikke på rariteter, når Oslo Motor Show igjen skal avholdes. Her fra fjorårets utstilling. Foto: Rune Nesheim
OSLO MOTOR SHOW: Det står ikke på rariteter, når Oslo Motor Show igjen skal avholdes. Her fra fjorårets utstilling. Foto: Rune Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag starter Oslo Motor Show, Norges absolutt største messe for enhver med et visst snev av interesse for bil. Showet disponerer i år 30.000 kvadratmeter som fylles til randen, i tillegg til det som vil bli å finne utendørs.

- Vi skal blant annet ha en egen rallybane på over 7.000 kvadratmeter, forteller prosjektleder Tommy Larssen.

Basert på hvem de typiske besøkende er, vil det garantert være flust av heftige doninger på parkeringsplassen også, så her kommer det garantert mengder for enhver smak.

Miljøet drar lasset

Larssen trekker også frem at det er miljøet selv som drar det store tunge lasset.

- Det vil blant annet være over 40 bilklubber representert, forteller han, og over 400 privateide biler vil stilles ut.

I tillegg til disse vil det naturligvis være en lang rekke kommersielle aktører som er på plass. Mange finner stor interesse i å gå rundt og se på ting de ikke engang visste fantes – enten til bilen eller til garasjen.

- Vi legger også stor vekt på at dette er et familiearrangement, og har derfor innredet en egen hall bare for barn, forteller Larssen.

Men de gamle er heller ikke glemt.

- Bil er kultur, og vi har dekket det meste helt fra bilens opprinnelse, fortsetter Larssen, som forteller at det også kommer en buss med pensjonister for å bivåne herlighetene.

Redaksjonen representert

Sikkert som banken er det at også vi vil være på plass, på stand C 02-20, for å være spesifikk.

På standen vil du få oppleve noe av det sykeste som finnes på fire hjul, en BAC Mono.

Dette er en enseters sportsbil med rørkonstruksjon. For hva sier du til 528 hestekrefter per tonn bil? Eller hva med 0-100 km/t på 2,8 sekunder?

Maskinen er en 2,5 liter på 305 hestekrefter fra et dreiemoment på 308 Nm, og med et karbonfiberskall utenpå en rørramme. På Top Gears liste over de kuleste bilene noensinne ligger den på tredjeplass.

BAC MONO: Det nærmeste du kommer F1 i gateversjon. Foto: Produsenten
BAC MONO: Det nærmeste du kommer F1 i gateversjon. Foto: Produsenten Vis mer

- BAC Mono er noe av det nærmeste du kommer F1 i en vanlig gatebil, forteller Espen Stensrud, ansvarlig redaktør i motorredaksjonen i Aller.

Han legger til at den også er det lengste man kommer unna en familiebil. Her er det duket for en skikkelig ego-trip, avslutter Stensrud, som håper så mange som mulig kommer innom.

Oslo Motor Show kommer til å være en stor snakkis lenge etter at den er over, tror mannen som har gjort mer med bil enn de aller fleste.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer