De bruker minst

Her er de gjerrigste bilene.

De bruker minst
Publisert
Sist oppdatert

Nye biler slipper ut langt mindre enn gamle i snitt. Skal du velge etter utslipp, er hovedregelen små biler med små motorer.

Det svenske konsumentverket har gitt ut nybilguiden 2009 for Sverige, som blant annet lister hvilke biler på det svenske markedet som slipper ut minst CO2.

Toyota leder

Toyota iQ 1.0 VVT-i er den aller gjerrigste bensinbilen. Ikke så forunderlig, dette er også verdens aller minste fireseters bil.

En annen småbil bunner utslippslisten på dieselsiden; Smart Fortwo CDI slipper ut minst.

Småbilene dominerer listene med to unntak: På bensinsiden finner vi hybridbilene Prius og Civic. Disse "jukser" seg oppover på lista ved hjelp elmotorer i tillegg til bensinmotor.

Hva med elbiler? Disse får 21.000 kroner hver ...

Utslippene skal ned

EU har vedtatt begrensninger, som vil redusere de totale utslippene fra bilparken om noen år. Innen 2012 skal bilindustrien i Europa ikke ha høyere gjennomsnittlig utslipp på sine modeller, enn 130 gram CO2 per kilometer. Om dette snittet overføres til den europeiske bilparken, vil det gi 18 prosent lavere utslipp enn i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer