De fantastiske elbil-fordelene

Takket være den norske stat kan elbileiere spare masse tid og masse penger.

Fordeler å smile av. Foto: Per Ervland
Fordeler å smile av. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge fremstår på mange måter som et av verdens mest bilfiendtlige land. Ved siden av Danmark har vi verdens høyeste bilavgifter, noe som gir oss verdens høyeste nybilpriser. Vi har svært høye bensin- og dieselpriser og vi har dårligere veier enn de fleste andre land. Samtidig blir det stadig flere bomstasjoner.

Det er altså i utgangspunktet svært dyrt å kjøpe og å eie bil her i landet. Men - det finnes et viktig unntak: Elbilen. Få produkter er velsignet med så mange fordeler som det elbilen faktisk er i Norge. Hør bare:

Penger

Fritak for registreringsavgift (ofte kalt engangsavgift) og moms (utgjør oftest mellom 50.000 og 200.000 kroner for normale biler)Superlav årsavgift (i år 390 kr versus 2.740/3.185 kr for normale personbiler, avhengig av motorisering/partikkelfilter)Gratis passering i bomstasjoner (koster oftest mellom 10 og 50 kroner per passering)Gratis parkering på kommunale parkeringsplasserGratis transport på ferger i riksveinettet (men må betale for passasjerene)Gratis lading ved mange kommunale parkeringsplasserKraftig redusert firmabilbeskatning (50 prosent rabatt i verdivurderingen)OPPDATERT: Lavere servicekostnader

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer