De farligste bilene

Den store Folksam-rapporten bekrefter at nyere biler generelt er langt sikrere enn eldre. Vi gir deg hele oversikten, som omfatter 171 modeller.

Publisert
Sist oppdatert

Den svenske Folksam-rapporten inneholder en rekke interessante resultater. For eksempel hevder Folksam at de aldrende modellene Mitsubishi Galant (1997-2003) og Toyota Hiace (1996- ) er blant de absolutt sikreste bilene du kan kjøre.

171 modeller - sjekk din bil nederst i saken

Dette står i skarp kontrast til biler som BMW 5-serie (1988-1996) og Toyota Corolla (1993-1997). Sistnevnte er de reneste dødsfeller, hvis man skal tro Folksams tallmateriale.

Sjekk hva bilen din er verdt

Likeledes hevdes det at samtlige Mercedes-modeller som omfattes av Folksam-undersøkelsen gir sine passasjerer svak beskyttelse. Dette i likhet med samtlige inkluderte Fiat-, Nissan- og Opel-modeller.

117.000 kollisjoner

Folksam-undersøkelsen er basert på data innhentet av det svenske forsikringsselskapet Folksam. Rapporten ble første gang offentliggjort i 1984 og siden har selskapet presentert nye rapporter annethvert år. 2007-rapporten er basert på innhentet informasjon fra hele 117.000 virkelige kollisjoner som resulterte i 38.000 personskader. Kollisjonene som er grunnlag for årets rapport inntraff i perioden 1995-2007.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer