De fleste stikker av!

2/3 stikker av fra skadene de er skyld i, sier forsikringsselskap.

STIKKER AV FRA ANSVARET: Stadig flere stikker av fra ansvaret dersom de bulker eller skader en annen bil som står parkert, hevder forsikringsselskap. Foto: TRYG FORSIKRING
STIKKER AV FRA ANSVARET: Stadig flere stikker av fra ansvaret dersom de bulker eller skader en annen bil som står parkert, hevder forsikringsselskap. Foto: TRYG FORSIKRING Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi har ikke eksakte tall, men antar at så mange som 2/3 stikker av fra skadene de er skyld i, sier Roald Stigum Olsen i Tryg Forsikring i en pressemelding.

– Det synes jeg høres ut som et veldig høyt tall, men samtidig tror jeg det kan være riktig dersom man tar med de som ikke er klar over at de har vært borti en annen bil, sier Arne Voll, informasjonsansvarlig i Gjensidige Forsikring, til DinSide.no.

Gjenganger-tema

Ifølge Voll har Gjensidige hatt tall på dette tidligere, som sa at halvparten ikke meldte fra om skader forvoldt på annen manns bil.

Lurt ekstrautstyr? Bilfendere beskytter bilen din!

Ifølge en tidligere undersøkelse gjort av Perduco for If Skadeforsikring, stikker åtte av ti av fra parkeringsskader. Enten hadde bilisten stukket av (halvparten av tilfellene), eller så oppdaget man ikke skaden før senere og hørte ingenting fra bilisten (tre av ti).

Ifølge denne undersøkelsen fra If, opplevde kun 14 prosent at den andre bilisten ventet ved bilen, at det var lagt igjen kontaktinformasjon eller at man ble kontaktet senere.

Har du opplevd å få parkeringsskader på bilen, hvor den ansvarlige har stukket av? Hva gjorde du i så fall i etterkant med skaden? Stem i avstemmingsobjektet eller skriv din mening i debatten nedenfor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer