De første bildene av den helt nye Mercedes C-klasse

Mercedes mestselgende modellrekke blir ny i 2014. Nå er den i fabrikktestingens sluttfase.

Bildekvaliteten gjenspeiler den store avstanden fra fotografen til bilen - men i det minste er den nye Mercedes C-klassen helt uten forkledning på disse bildene, så etter å ha sett hele serien, sitter vi igjen med et ganske godt inntrykk av hvordan den ser ut. Foto: Automedia
Bildekvaliteten gjenspeiler den store avstanden fra fotografen til bilen - men i det minste er den nye Mercedes C-klassen helt uten forkledning på disse bildene, så etter å ha sett hele serien, sitter vi igjen med et ganske godt inntrykk av hvordan den ser ut. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svært viktige mellomklassebilen fra Mercedes nærmer seg utgått på dato, og det betyr selvsagt at neste generasjon er under forberedelse.

Det har allerede blitt publisert en rekke bilder her og der av neste generasjon Mercedes C-klasse med svært lite kledelig sort maskering - for vår del har vi valgt å droppe å vise dem. De forteller nemlig så å si ingenting om det virkelige utseendet til nykommeren.

Men dette er annerledes.

Dagens oppgraderte C-klasse kan du lese om her

Paparazzi-metoder

MERCEDES C-KLASSE: øh, javel? Slike bilder har florert - men hva skal vi egentlig med dem? Vel, akkurat dette velger vi på DinSide å vise, for det forteller oss at neste generasjon C-klasse vil få en lyktedesign av samme type som den nylig oppdaterte E-klasse. Foto: Automedia
MERCEDES C-KLASSE: øh, javel? Slike bilder har florert - men hva skal vi egentlig med dem? Vel, akkurat dette velger vi på DinSide å vise, for det forteller oss at neste generasjon C-klasse vil få en lyktedesign av samme type som den nylig oppdaterte E-klasse. Foto: Automedia Vis mer


Bildekvaliteten er kanskje ikke noe å skryte av ved første øyekast, men den har sin årsak i den store avstanden fra fotografen til bilen - her er det paparazzi-instinktet som har slått inn hos fotografen, heldigvis uten på noen måte å gripe inn i personers privatliv. Med andre ord: Her har Automedia måttet ty til det største teleobjektivet sitt.

MEN: Resultatet er at vi her for første gang kan beskue den nye Mercedes C-klasse helt uten forkledning.

Etter å ha sett hele bildeserien, sitter vi derfor igjen med et ganske godt inntrykk av hvordan den ser ut. Det ekstra bildet i serien forteller noe om at lyktene vil være inspirert av de som ble redesignet ved lanseringen av nye E-klasse.

Se bildene fanget opp i teleobjektivet:


Mer progressiv designstrategi

Neste C-klasse vil måtte følge et mønster Mercedes har tegnet og legger opp til fremover: Mer effektivitet, mer kvalitet og mer fengende design - samtidig som man ikke støter fra seg en tradisjonell kundegruppe.

Det er en balansegang som kan vise seg vanskelig å realisere, men Mercedes skal ha at de i større grad enn konkurrentene har våget å utfordre tradisjonen den seneste tiden.

BMW prøvde seg med forrige generasjon - men er gått tilbake i et mer forsiktig spor. Audi har sin kodeks, som bare gradvis moderniseres, og viker ikke fra den.

Eksempler?

Se bare på nyeste blad Mercedes i løpet av året som har gått, nemlig Mercedes A-klasse og Mercedes CLA!

Eller: De redesignede kupé- og kabrioletversjonene av nye E-klasse.

Tålmodighet...

Motorer og tekniske detaljer på neste generasjon Mercedes-Benz C-klasse kommer vi tilbake til når lanseringen nærmer seg. Oppgraderte versjoner av dagens bensin- og dieselmotorer kan forventes, samt en hybridversjon - og det er ingen grunn til at prisene skal fyke i været.

Hva som bor i dagens C-klasse kan du i mellomtiden lese mer om her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer