De har satt ny rekord på Ringen

Det ble litt av en begivenhet for Renault da Mégane R.S. Trophy ble lansert i Tyskland.

Denne mannen, Laurent Hurgon, beviste at det er Renault som lager de raskeste forhjulsdrevne bilene. Bak ham rekordbilen: En Renault Mégane R.S. Trophy. Foto: Renault
Denne mannen, Laurent Hurgon, beviste at det er Renault som lager de raskeste forhjulsdrevne bilene. Bak ham rekordbilen: En Renault Mégane R.S. Trophy. Foto: Renault Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er Renaults raskeste noensinne. Med tiden 8:08 (8:07:97 for å være presis) satte den helt nye modellen ny runderekord for forhjulsdrevne biler på Nürburgring Nordschleife, verdens mest berømte og beryktede testbane, som ligger vest i Tyskland.

Denne rundetiden er bedre enn tidene til biler som BMW M5 og M6, Audi RS4, Mercedes C63 AMG, Ferrari 355 GTB og Dodge Viper GTS, for bare å nevne noen.

Seks sekunder fra 0 til 100

Dette til tross for at nevnte biler klarer 0-100 mye kjappere enn Renaulten - som bruker seks sekunder akkurat på øvelsen - og at de har en toppfart som er mye høyere enn R.S. Trophys 254 km/t. (Dette er for så vidt irrelevant i og med at høyere hastigheter ikke oppnås på Nordsløyfen).

Les også: Corvette ZR1 med kanontid rundt Ringen.

Slo seg selv

Det var for øvrig Renault som også hadde den forrige rekorden - 8:17 med en Mégane R26.R. Den rekorden hadde stått i tre år da den falt Renault Mégane R.S. Trophy ble rattet av Renaults egen fører Laurent Hurgon. Rekordtiden skyldes ifølge ham i hovedsak to faktorer: Den oppgraderte motoren på 265 hestekrefter og dekkene (Bridgestone RE 050A i dimensjonene 235/35-19). Ifølge Hurgon ble det spesielt knepet inn tid i kurver som "Karusell" og "Pflanzgarten". Nederst i artikkelen kan du se hele runden fra innsiden av bilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer