Nye elbiler

De hemmelige elbil-stjernene

Blant alle de nye elbilene som kommer på veien i år, er det noen som fabrikkene ennå ikke har vist fram. Dette er kanskje de mest spennende av alle.

VOLVOS ANDRE ELBIL: Tidlig i mars viser Volvo fram sin andre elbil. Dette er bare en av mange elbil-stjerner som kommer i løpet av året. Foto: Volvo
VOLVOS ANDRE ELBIL: Tidlig i mars viser Volvo fram sin andre elbil. Dette er bare en av mange elbil-stjerner som kommer i løpet av året. Foto: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange produsenter har vært flinke til å markedsføre sine nye elbiler lenge før de kommer i salg. Et godt eksempel er Ford Mustang Mach-E og Tesla Model Y. Det er snart et par år siden de ble vist første gang, men fortsatt har de ikke på plass i norske butikker.

Andre bilprodusenter holder kortene tett til brystet. Om bare noen dager får vi se den neste elbilen til Volvo og ikke minst den første elbilen i Hyundais nye elbilmerke Ioniq.

Vi ser nærmere på disse og noen andre svært spennende elbil-nyheter du ennå ikke har sett.

Volvos neste elbil

Tidlig i mars viser Volvo fram sin andre elektrisk bil, men det drøyer til høsten før den ruller ut på norske veier. Navnet blir etter alt å dømme C40, siden den bygger på den samme teknologien som XC40 Recharge, men er mer en personbil enn en SUV. Derfor kan X-en i navnet sløyfes. Bilen får en batteripakke på 78 kWt, en rekkevidde på 470 kilometer, 204 hester og i første omgang bakhjulsdrift. Prisen tror vi kommer til å starte rundt 475.000 kroner.

En ny elbil-stjerne

Renault har hatt stor suksess med lille, elektriske Zoe i Norge. Årsaken er blant annet at dette er bilen som gir deg klart lengst rekkevidde for pengene av alle elbilene på markedet. I løpet av året starter produksjonen av elektriske Mégane, en bil i klassen over, som nok også kommer til å bli en storselger dersom Renault følger samme strategi med pris og rekkevidde. Det vi vet om bilen så langt, er at den får en svært kompakt batteripakke og stor innvendig plass i forhold til mange konkurrenter i kompakt-klassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.