De heteste bruktbilene

Finn.no melder om stor interesse for bruktbiler i sommer - og spesielt for dieselbiler.

DIESEL - OG VOLKSWAGEN: Ifølge sommerens statistikker fra Finn.no, er det dieselbiler som er mest ettertraktet på bruktmarkedet. Og det er brukte Volkswagen-biler det selges mest av. Foto: NTB scanpix
DIESEL - OG VOLKSWAGEN: Ifølge sommerens statistikker fra Finn.no, er det dieselbiler som er mest ettertraktet på bruktmarkedet. Og det er brukte Volkswagen-biler det selges mest av. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som mange andre bransjer har også bilbransjen hatt det tøft gjennom coronakrisen. Det ble meldt om en kjempesmell i hele Europa i mars - som fortsatte også i april.

Nå melder Finn.no at det har vært god fart hva gjelder bruktbilsalget i sommer.

- Bruktbilmarkedet har tatt seg voldsomt opp etter noen tøffe tak midt i den verste delen av koronakrisen. Gjennom sommeren har antallet besøkende på bilannonsene på Finn ligget på mellom 20 og 30 prosent foran fjoråret, skriver Finn.no i en pressemelding.

Og ifølge markedsportalen er det fortsatt dieselbiler det selges flest av.

I strid med nybilsalget

Ifølge Finn.no, er det altså dieselbilene som er mest ettertraktet i bruktmarkedet - i alle fall med utgangspunktet i annonser og salg på Finn.

Det selges flere brukte dieselbiler i år sammenlignet med 2019, ifølge produktdirektør for Finn motor, Eirik Håstein:

– I juli i fjor ble det solgt 9990 dieselbiler, mens det ble solgt hele 12.886 dieselbiler i juli i år. Dette er en interessant utvikling, spesielt siden salget av nye dieselbiler fortsetter å falle, uttaler Håstein.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.