De kule retro-elbilene

Fiat har allerede gjort det. Nå blåser også Opel, Renault og VW støvet av sine populære modeller fra gamle dager og forvandler dem til elbiler.

IKKE FOR ALLE: Denne elektriske bilen kommer ikke til å bære Audi-navnet, men det er tydelig at Audi Qattro Sport til venstre er forbildet. Prislapp rundt ni millioner kroner – før avgifter. Foto: Elegend
IKKE FOR ALLE: Denne elektriske bilen kommer ikke til å bære Audi-navnet, men det er tydelig at Audi Qattro Sport til venstre er forbildet. Prislapp rundt ni millioner kroner – før avgifter. Foto: Elegend Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er noen år siden Fiat så tilbake til 50-tallet og lanserte en moderne utgave av klassiske 500. Nå er den her i en ny utgave med bare elektrisk drivverk. Dette er en moderne utgave av klassiske Topolino, som den egentlig het, som ble produsert mellom 1936 og 1955.

I jakten på nye elbil-kunder har også Ford kastet et blikk bakover og hente både design-elementer og navnet Mustang fra den legendariske muskel-bilen. Nå følger flere etter.

Husker du Manta?

Tidligere i sommer avslørte Opel-sjef Michael Lohscheller at de skal bli et full-elektrisk bilmerke i 2028 og at en elektrisk bil, inspirert av Opel Manta fra 70-tallet, står på planen.

– Manta er et ikon i Opels historie og en inspirasjon for vår framtid. Vi kommer med en ny Manta i serieproduksjon rundt midten av dette ti-året. Den blir selvfølgelig helt elektrisk, sa Lohscheller under et pressetreff.

Han viste samtidig fram en elektrisk utgave av Manta, som trolig blir enda et par hakk barskere når den kommer i produksjon.

Han røpet ikke noe om teknologien i elektriske Manta, men den blir trolig bygget på den samme plattformen som elektriske Opel Mokka-e som allerede er i salg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer