De kuleste folke-SUVene kåret

BMW X1 fikk hele 1.520 stemmer og vant overlegent i vår avstemming over Norges kuleste folke-SUV.

Tyskerne stakk av med samtlige pallplasseringer i vår folke-SUV-avstemming. Vinneren ble BMW X1 (midten), etterfulgt av Ford Kuga (venstre) og Volkswagen Tiguan (høyre). Foto: Per Ervland
Tyskerne stakk av med samtlige pallplasseringer i vår folke-SUV-avstemming. Vinneren ble BMW X1 (midten), etterfulgt av Ford Kuga (venstre) og Volkswagen Tiguan (høyre). Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den splitter nye BMWen fikk hele 22 prosent av de 7.462 avgitte stemmene og er dermed våre leseres klare favoritt i denne bilklassen. Avstemmings-artikkelen finner du her.

Men også Ford Kuga har åpenbart en sterk utstrålig. Kuga sikret seg hele 1.153 stemmer, noe som ga 17 prosent oppslutning og en solid sølvmedalje. 110 stemmer bak finner vi Volkswagens kandidat, Tiguan. Tiguan ble av DinSides lesere belønnet med 1.043 stemmer og solide 15 prosent oppslutning.

Les også: BMW X1 prøvekjørt

Sans for tyske biler

Hvilken fellesnevner har så de tre pallplass-vinnerne? Jo, alle tre representerer tyske bilmerker. Kun tre tyske modeller kvalifiserte til å delta i avstemmingen (4x4, høy bakkeklaring, over 420 cm, under 400.000 kr) og samtlige sikret seg altså pallplassering. Faktisk mottok de tre vinnerne hele 3.716 stemmer, ganske nøyaktig halvparten av det totale antallet stemmer som ble avgitt.

Det kan dermed slås fast at DinSides lesere har en nærmest oppsiktsvekkende forkjærlighet for tyske bilmodeller. Når det er sagt, skal det nevnes at resultatene i denne typen avstemminger selvsagt påvirkes av hvilke merkemiljøer som er flinkest til å mobilisere venner, bekjente og andre åndsfrender.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer