De mest feilfrie bilmodellene

Forrige uke omtalte vi de beste og dårligste bilmerkene i henhold til analyseselskapet J. D. Powers. I dag gir vi deg vinnerne av 19 ulike bilklasser.

Publisert
Sist oppdatert

I tillegg til merkestatistikken, har J. D. Powers valgt å offentliggjøre de tre modellene som gjør det best i sine 19 respektive klasser. De 19 klassene, og plasseringen av de ulike modellene, er litt uvant sett med europeiske øyne. For eksempel opererer J. D. Powers med uttrykket MAV (Multi Activity Vehicle) i stedet for det mer velkjente SUV (Sport Utility Vehicle).

BMW X3 defineres imidlertid ikke som en MAV. Dette i motsetning til den i våre øyne mindre SUV-aktige Honda Element (som paralellimporteres og selges som varebil her i landet). Vi ville nok heller ikke definert Honda S2000 som en "premiumbil", slik J. D. Power gjør.

Sjeldne fugler

En del av modellene som gjør det godt i J. D. Powers undersøkelse markedsføres ikke her i landet og er dermed ukjente biler for mange av oss. For eksempel er det nok ikke mange prosent av den norske befolkningen som har inngående kjennskap til modeller som Acura RL, Buick Park Avenue, Buick Rainier, Mercury Monterey, Mercury Mountaineer eller Mitsubishi Eclipse. Men heldigvis har flere av de omtalte modellene relevans for norske bilkjøpere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer