De mest populære bilene

Prius går så det ljomer, mens 308 og Insignia har problemer. Bilsalgstatistikken for september inneholder mange spennende tall.

ILLUSTRASJON: Per Ervland
ILLUSTRASJON: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kanskje mest oppsiktsvekkende ved statistikken, er at tredje generasjon av hybridbilen Toyota Prius ble Norges mest solgte bil i september måned. Norske Toyota-forhandlere klarte å finne eiere til hele 515 eksemplarer av den nye Priusen, noe som betyr at den gjerrige hybriden tok en klar seier foran nestemann på listen, Volkswagen Golf (450 eksemplarer).

Uslåelig Golf

Men selv om Prius altså slo Golf i forrige måned, viser de akkumulerte tallene en helt annen situasjon. Registreringsstatistikken fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) avdekker nemlig at Golf så langt i år er Norges utvilsomt mest populære personbil. Volkswagen har så langt i år funnet kunder til hele 3.748 eksemplarer, noe som innebærer en markedsandel på hele 5,5 prosent. For å sette disse tallene i perspektiv, kan vi fortelle at Golf alene solgte mer enn de fleste merker klarte å oppnå til sammen. For eksempel må Audi, Peugeot og Opel nøye seg henholdsvis 5,4, 4,7 og 4,6 prosent markedsandel.

Les også: Norges mest populære bilfarger.

Høyeste salg siden 1997

Vi skal straks komme tilbake til de andre storselger-modellene. Først tar vi imidlertid en titt på det store bildet, som også er meget interessant. Tallene viser nemlig at det i september ble registrert hele 9.530 personbiler, noe som ifølge OFV er det høyeste septembersalget siden 1997.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.