De mest solgte bilene 2016

Fjorårets mest solgte bil går noe tilbake på den globale salgsstatistikken, men opprettholder fortsatt førsteplassen.

MEST SOLGTE BIL: Foreløpig ligger Corolla an til å kapre førsteplassen nok et år på rad. Men rett bak kommer Norgesfavoritten.  Foto: NTB SCANPIX/REUTERS
MEST SOLGTE BIL: Foreløpig ligger Corolla an til å kapre førsteplassen nok et år på rad. Men rett bak kommer Norgesfavoritten. Foto: NTB SCANPIX/REUTERS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for en nedgang på 1,6 prosent fra tidligere år fortsetter Toyota å levere mengder av sin Corolla, men like bak følger Norges klart mest solgte bil, Volkswagen Golf.

Faktisk er det tredje året Corolla ligger an til å bli den mest solgte bilen. Dem får du ikke i Norge, her har den gått, og går fortsatt under navnet Auris.

30,3 millioner solgte biler

Bare frem til april i år er det solgt 30,3 millioner biler. Sammenlignet med 2015 er det en økning på 2,7 prosent, skriver focus2move.com.

I fjor satte Toyota rekord med Corolla, med over 1,3 millioner solgte biler på ett år.

Skal denne rekorden slås, må salget øke, da de som nevnt frem til april har hatt en tilbakegang på 1,6 prosent.

Golf og F-serie jager

Skal Corolla holde tronen, er de nødt til å følge med bakfra. Volkswagen har hatt en liten oppgang med sin Golf på 0,4 prosent.

Bak der igjen jager Ford F-Serie, som fra 2015 har hatt en betydelig oppgang på 9 prosent, som igjen har ført dem fra fjerde til tredjeplass.

Like bak F-serien kommer Ford med en annen modell, nemlig Ford Focus som har hatt en nedgang på 13,4 prosent sammenlignet med april i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer