De mest solgte bilene

Ford Mondeo er Norges mest solgte bil hittil i år. Men Volkswagen leder merkestatistikken.

Publisert
Sist oppdatert
Vi ser altså ingen spesielle endringer i trendene fra i fjor.


Nybilsalget i Norge går relativt kraftig ned. Trolig er det høyere rente og dårligere økonomiske utsikter som får oss til å tenke oss litt nøyere om før vi skriver under på kontrakten. Totalt ble det i juli måned registrert 9.605 nye biler. Det er en nedgang på over 20 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Volkswagen og Toyota – som vanlig

Ser vi på merkefordelingen, er det som forventet Volkswagen og Toyota som dominerer. Toyota har solgt best i juli, men Volkswagen leder sammenlagt etter syv måneder av 2008. På tredjeplass i begge grener ligger ikke overraskende Ford, mye takket være Mondeo. Disse tre har solgt henholdsvis 10.076, 9.833 og 6.463 biler så langt i år, per 31. juli

Ford Mondeo er Norges mest solgte bil hittil i år, og i juli måned Foto: Cato Steinsvåg
Ford Mondeo er Norges mest solgte bil hittil i år, og i juli måned Foto: Cato Steinsvåg Vis mer


På de neste plassene på sammenlagtstatistikken ligger Volvo, Audi, Peugeot, Nissan, BMW, Skoda og Mitsubishi.

Mondeo mest solgt

Ser vi på modeller, oppdager vi fort at det er Mondeo som dominerer. I juli ble det registrert hele 548 eksemplarer. På andreplass fant vi Volkswagen Golf med 437 eksemplarer. Det er imponerende med tanke på at en ny modell nå står på trappene. På tredjeplass på månedsfordelingen, finner vi Audi A4 med 384 solgte eksemplarer.

Golf ligger på andreplass både på måneds- og årsstatistikken Foto: Cato Steinsvåg
Golf ligger på andreplass både på måneds- og årsstatistikken Foto: Cato Steinsvåg Vis mer


Sammenlagt så langt i 2008, leder Mondeo foran Volkswagen Golf og Passat, Volvo V70 og Toyota Auris og Avensis.

CO2 uendret

Når det gjelder de litt mer generelle biltrendene, ser vi at gjennomsnittelig CO2-tall ligger på samme nivå som etter de første syv månedene i fjor. Det vil si at gjennomsnittet for solgte nybiler så langt i 2008 er 158 gram. Bensinbilene har bidratt med et snitt på 159 gram, et par gram lavere enn i fjor, mens dieselbilene har et snittall på 158 gram CO2 per kilometer, det samme som i 2007.

Audi A4 var Norges tredje mest solgte bil i juli Foto: Cato Steinsvåg
Audi A4 var Norges tredje mest solgte bil i juli Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Volkswagen Passat ligger på tredjeplass etter syv måneder Foto: Cato Steinsvåg
Volkswagen Passat ligger på tredjeplass etter syv måneder Foto: Cato Steinsvåg Vis mer


Kanskje er det litt overraskende at forskjellen mellom drivstoffene ikke er større, men det skyldes nok først og fremst at småbiler fortsatt selges mest med bensinmotorer. Tilsvarende selges de fleste SUVer og andre tunge biler med dieselmotorer.

Fortsatt høy dieselandel

Når det gjelder fordeling på de to drivstoffene, selges fortsatt drøyt 7 av 10 biler med dieselmotorer. Dieselandelen så langt i år ligger på 73,1. Andelen solgte nybiler hittil i år med firehjulsdrift ligger for øvrig på 23,8 prosent, en svak økning fra samme tid i fjor.

Vi ser altså ingen spesielle endringer i trendene fra i fjor. Nordmenn er fortsatt glade i familiebiler med dieselmotorer, og sier heller ikke nei til firehjulsdrift dersom det er aktuelt.

Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Vi har testet Norges mestselgende bil mot Volkswagen Passat og Citroën C5.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer