Her er de 15 billigste

De nye, superbillige elbilene

Nå er nye, billige elbiler på vei til Norge. Konkurrentene har mye å frykte.

NORGES BILLIGSTE: Dacia Spring får ifølge produsenten en uslåelig pris. De første bilene kommer til Norge til våren. Foto: Dacia
NORGES BILLIGSTE: Dacia Spring får ifølge produsenten en uslåelig pris. De første bilene kommer til Norge til våren. Foto: Dacia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september og oktober var 60 prosent av alle nye biler som ble solgt i Norge elektriske. Det betyr at vi kan passere 70 000 nye elbiler på norske veier før året er omme. Helt på topp kom VW ID.3, som alene solgte nesten 2500 eksemplarer.

I oktober var åtte av de ti mest populære elektriske. Blant disse er de to nye helt nye modellene MG ZS og Polestar 2 på henholdsvis tredje og åttende plass - begge kandidater til Årets Bil på Dagbladet/Dinside.

Ukjente merker

Det viser at norske bilkjøpere er mindre skeptiske til nye bilmerker enn tidligere. Det lover godt for mange ukjente bilmerker som står i kø for å komme til Norge neste år.

- Folk er mindre skeptiske til helt nye bilmerker og modeller enn man tradisjonelt sett har vært i Norge. Veldig mange har valgt å kjøpe en ukjent elektrisk modell eller merke, sier adm. direktør i Opplysningsrådet for veitrafikken, Øyvind Solberg Thorsen og peker på den nye, kinesiske bilmodellen MG ZS.

- Det er interessant å se at en så ukjent bil som MG ZS ligger på tredjeplass og nye Polestar 2 på en åttendeplass på oktober-statistikken, sier Solberg Thorsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer