De populære kompaktbilene

Kompaktklassebiler er populære i Norge. Her ser du listen over de mest solgte.

Kompaktklassen er populær i Norge, og ikke uten grunn. Her Opel Astra. Foto: Cato Steinsvåg
Kompaktklassen er populær i Norge, og ikke uten grunn. Her Opel Astra. Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kompaktklassen står for en stor del av salget i Norge. 8 av de 30 mest solgte bilene kan plasseres i denne klassen som også ofte har blitt kalt Golf-klassen, ikke helt ufortjent siden Volkswagen Golf er den soleklare lederen.

Men Golf som er Norges desidert mest solgte bil har selskap fra mange andre kompaktklassebiler på den øvre delen av listen over Norges mest solgte biler, levert av Opplysningsrådet for Veitrafikken AS.

Kombikupé og stasjonsvogn

Det kan alltid diskuteres i hvilken klasse en bil skal plasseres. Vi har valgt å se bilene opp mot hvilke konkurrenter som er naturlige og inkludere både kombikupeer og stasjonsvogner i dette. I hovedsak er det imidlertid femdørs kombikupeer dette dreier seg om. Den karosseritypen utgjør den største delen av bilsalget i Norge hittil i år med 32,7 prosent, like foran stasjonsvogner. Dette er imidlertid kategorier som overlapper med de tradisjonelle bilklassene.

Ford Focus og Skoda Octavia

Ford Focus er Norges nest mest solgte kompaktklassebil og har klatret til en tredjeplass totalt i år. På tredjeplass over kompaktbilene finner vi Skoda Octavia, en bil som tradisjonelt ofte har blitt plassert i mellomklassen, men som i realiteten har svært mye til felles med Golf.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer