De seks vanligste parkeringstabbene

Vi har pratet med Bymiljøetaten i Oslo og fått en oversikt over hvilke forseelser som gir flest gebyrer.

PÅ JAKT ETTER SYNDERE: Oslovaktene på patruljering. Foto: BYMILJØETATEN
PÅ JAKT ETTER SYNDERE: Oslovaktene på patruljering. Foto: BYMILJØETATEN Vis mer

Av: Lars Thorvaldsen/NKH. Stresser du med å finne parkeringsplass er det tydeligvis fort gjort å overse skiltingen. Skal vi tro Bymiljøetaten er nemlig Oslo-bilistene notorisk dårlige til å lese skilt når de skal parkere.

Ifølge tall fra Oslo kommune har bilistene en lei tendens til å slenge fra seg bilen over alt, og ikke uventet er derfor «parkering forbudt» og «stans forbudt» blant de overtredelsene som medfører flest gebyrer.

Parkere med tilhenger? Pass på dette

Syndefloden

- I tillegg til at folk ikke tar hensyn til skilting om parkering eller stans forbudt, så er stans i eller for nær gangfelt veldig vanlig, sier presseansvarlig for Bymiljøetaten - Monica Thorud Olsen til DinSide. Stans i gangfelt gjør at man reduserer forgjengernes sikkerhet betraktelig, så dette er viktig.

Bymiljøetaten jobber også mye med forebyggende kontroll for å sikre handicap-brukerne plass. - En annen gjenganger er urettmessig parkering på parkeringsplasser for bevegelseshemmede. Det er viktig at denne gruppen ikke blir hindret unødvendig, så her gjør vi en betydelig innsats, sier Olsen til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer