De sikreste bilene - unik oversikt

Hos DinSide finner du en unik og rangert oversikt over alle bilmodellene som har gjennomgått Euro NCAPs nyeste tester.

DinSides rangerte liste avslører hvilke biler som har gjort det best og dårligst hos Euro NCAP. I tillegg får du detaljert sikkerhetsinformasjon presentert på en oversiktlig måte. Foto: Jogrim Aabakken
DinSides rangerte liste avslører hvilke biler som har gjort det best og dårligst hos Euro NCAP. I tillegg får du detaljert sikkerhetsinformasjon presentert på en oversiktlig måte. Foto: Jogrim Aabakken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kollisjonstest-instituttet Euro NCAP har kollisjonstestet biler helt siden 1997. Men i mars 2009 gjennomførte instituttet en stor revisjon av sin testvirksomhet. Blant annet innførte Euro NCAP en nakkeslengtest og en vurdering av enkelte aktive sikkerhetselementer, deriblant antiskrens og hastighetsbegrensere. Samtidig innførte instituttet et nytt karaktersystem. Mens bilene tidligere ble tildelt tre poengsummer i form av stjerner, får bilene nå kun ett sett stjerner.

Gå rett til oversikten.

Mot sin hensikt

Målet med å innføre én karakter, var selvsagt å gjøre det enklere for folk å få oversikt over hvilke biler som er trygge og hvilke som er usikre.

I praksis har imidlertid det nye poengsystemet gjort Euro NCAP-sidene mindre oversiktlige og mindre brukervennlige. Dette fordi hele 41 av 47 biler som er testet etter de nye reglene har oppnådd toppkarakteren - 5 stjerner.

Fire modeller har oppnådd 4 stjerner, mens bare to endte opp med 3 stjerner. Ingen bilmodeller har blitt avspist med 1 eller 2 stjerner. Dermed klarer ikke Euro NCAPs nye poengsystem å skille klinten fra hveten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.