De sikreste bilene for barn

Har du - eller venter du - barn eller barnebarn? Vi viser deg hvilke bilmodeller som gir de små best beskyttelse - og hvilke du bør holde deg unna.

Publisert
Sist oppdatert

OBS: Denne artikkelen omfatter resultater for biler testet før februar 2009. Resultater for biler testet fra og med februar 2009, finner du ved å klikke her.

Euro NCAP har gjennomført kollisjonstester siden 1997 og har siden den gang rukket å vrake hundrevis av bilmodeller. Mange DinSide-lesere er fortrolige med Euro NCAPs kollisjonstester, som resulterer i én til fem stjerner. Disse stjernene avslører hvordan den aktuelle bilmodellen beskytter fører og forsetepassasjer.

Fra 2003

De velkjente Euro NCAP-stjernene sier imidlertid ingen ting om hvordan bilen beskytter barn, som vanligvis plasseres i baksetene. Ved utgangen av 2003 innførte imidlertid Euro NCAP en ny disiplin - barnebeskyttelse. Barnebeskyttelses-testen viser hvordan de aktuelle bilene beskytter to barn - ett på 18 måneder og en treåring. De små kollisjonsdukkene plasseres i hvert sitt barnesete, som velges ut av bilprodusenten.

Mulighet for ekstrapoeng

Det gis først og fremst poeng etter hvor godt barna beskyttes i front- og sidekollisjonene. I tillegg kan det gis en rekke ekstrapoeng. Blant annet premieres isofix-fester og muligheten for å koble ut kollisjonsputen foran fremre passasjersete. Euro NCAP vurderer også merkingen i bilene. For eksempel gis det tilleggspoeng hvis advarselen mot å plassere barnesete i fremre førersetet er tydelig og lettfattelig. Les mer om kriteriene her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer