De sikreste bilene: Full oversikt

Kjøp verken ny eller brukt bil før du har sjekket Euro NCAP-resultatene. Vi gir deg full oversikt over samtlige testede bilmodeller.

Publisert
Sist oppdatert

OBS: Denne artikkelen oppdateres løpende.

DinSide Motor har siden våren 2003 servert våre lesere full oversikt over samtlige bilmodeller som er kollisjonstestet hos Euro NCAP. Listene har blitt løpende oppdatert etter hvert som nye modeller har kommet til.

I februar 2009 innførte imidlertid Euro NCAP et helt nytt test- og poengsystem. Mens bilene tidligere ble tildelt tre karakterer i form av stjerner (voksen-, barne- og fotgjengerbeskyttelse), får de heretter kun én karakter. Beste karakter er som tidligere fem stjerner.

Her finner du resultatene

Fordi både testopplegg og karaktergivingen er endret, kan ikke biler testet under det gamle og det nye regimet uten videre holdes opp mot hverandre. For eksempel var det tidligere mulig å oppnå fem voksenbeskyttelse-stjerner selv om bilen var elendig på barne- og fotgjengerbeskyttelse. Dette er ikke lenger mulig. En bil som har blitt tildelt fem av de nye Euro NCAP-stjernene, tilfredsstiller visse minimumsnivåer både når det kommer til beskyttelse av voksne, barn og fotgjengere. I tillegg kreves det et visst minimum av sikkerhetsutstyr for å bli tildelt den femte stjernen. Du finner en grundig beskrivelse av det nye test- og poengsystemet her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer