De sikreste bilene

Renault Espace og Volvo XC90 blir tildelt fem stjerner av Euro NCAP. Kollisjonstestene gikk ikke like bra for Hyundai Trajet - og ble en katastrofe for Carnival.

Publisert
Sist oppdatert

Euro NCAP har nok en gang kost seg med å knuse nye biler og presenterer også denne gangen svært sprikende resultater.

På toppen av skalaen finner vi flerbruksbilen Renault Espace, som oppnådde hele 33 poeng i de tre kollisjonstestene. I tillegg får Espace 2 bonuspoeng for sine akustiske setebeltevarslere, noe som resulterer i 35 poeng og ny Euro NCAP-rekord.

Renault kan nå skryte av at hele fire modeller har passert nåløyet og oppnådd fem stjerner - Espace, Laguna, Megane og Vel Satis.

Også Volvo XC90 gjorde det godt, men ikke like godt som Espace. XC90 kan takke sine to beltevarsler-poeng for den femte stjernen.

BMW og Saab tar snarveien

Og det er ikke bare Volvo som har oppdaget at akustiske beltevarslere gir en snarvei inn i femstjernersklubben. BMW X5, som var to poeng fra den femte stjernen da den ble testet tidligere i år, har nå fått to setebeltevarslere. Dermed kan også BMW skryte av en femstjerners-modell. Saab har tatt i bruk det samme trikset i 9-5 - to beltevarslere sørger nå for at 9-5, som ble testet i 1998, kan titulere seg som femstjernersbil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer