De sikreste bilene

Renault Espace og Volvo XC90 blir tildelt fem stjerner av Euro NCAP. Kollisjonstestene gikk ikke like bra for Hyundai Trajet - og ble en katastrofe for Carnival.

Publisert
Sist oppdatert
Renault Espace: 5 stjerner
Renault Espace: 5 stjerner Vis mer


Euro NCAP har nok en gang kost seg med å knuse nye biler og presenterer også denne gangen svært sprikende resultater.

På toppen av skalaen finner vi flerbruksbilen Renault Espace, som oppnådde hele 33 poeng i de tre kollisjonstestene. I tillegg får Espace 2 bonuspoeng for sine akustiske setebeltevarslere, noe som resulterer i 35 poeng og ny Euro NCAP-rekord.

Renault kan nå skryte av at hele fire modeller har passert nåløyet og oppnådd fem stjerner - Espace, Laguna, Megane og Vel Satis.

Også Volvo XC90 gjorde det godt, men ikke like godt som Espace. XC90 kan takke sine to beltevarsler-poeng for den femte stjernen.

BMW og Saab tar snarveien

BMW X5: 5 stjerner til slutt
BMW X5: 5 stjerner til slutt Vis mer


Og det er ikke bare Volvo som har oppdaget at akustiske beltevarslere gir en snarvei inn i femstjernersklubben. BMW X5, som var to poeng fra den femte stjernen da den ble testet tidligere i år, har nå fått to setebeltevarslere. Dermed kan også BMW skryte av en femstjerners-modell. Saab har tatt i bruk det samme trikset i 9-5 - to beltevarslere sørger nå for at 9-5, som ble testet i 1998, kan titulere seg som femstjernersbil.

Touran kun ett poeng fra

Etter å ha sett testresultatene, angrer nok Volkswagen nok bittert på at de nøyde seg med bare én beltevarsler. Volkswagen Touran klarte nemlig 31 poeng i kollisjonstestene og hadde dermed fått fem stjerner om to beltevarslere hadde vært på plass.

Ford derimot, pustet nok lettet ut. Ford Fusion fikk nemlig 25 poeng og reddet dermed den fjerde stjernen. Med 24 poeng måtte Ford ha nøyd seg med tre stjerner.

Også hos Nissan tørkes det nok svette fra mange panner. Micra fikk nemlig 24 poeng i kollisjonstestene, men reddet den fjerde stjernen ved hjelp av sin beltevarsler.

Katastrofe for Kia Carnival

Kia Carnival: 2 stjerner
Kia Carnival: 2 stjerner Vis mer


Hyundai Trajet, derimot, klarte ikke fire stjerner. Hyundais store flerbruksbil måtte nøye seg med 20 poeng og tre stjerner. For Kia Carnival gikk det enda verre - denne flerbruksbilen fikk kun 4 poeng i frontkollisjonstesten. Dermed hjalp det ikke at bilen klarte 14 poeng i sidekollisjonstesten - bilen må nøye seg med to stjerner, noe som er oppsiktsvekkende svakt. Den store firehjulstrekkeren Kia Sorento gjorde det imidlertid bedre, og sikret seg 25 poeng, noe som akkurat holdt for å oppnå fire stjerner.

Du finner resultatene for de enkelte kollisjonstestene her:

  • Frontkollisjonstesten
  • Sidekollisjonstesten
  • Sammenlagtresultater
  • Full oversikt over samtlige biler som er testet av Euro NCAP finner du her.    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer