De sikreste og dårligste barnesetene

Forbrukerrapporten har testet hele 57 barneseter. Vi viser deg hvilke du trygt kan velge - og hvilke du må holde deg langt unna.

Publisert
Sist oppdatert

NB: Du finner en ny og oppdatert barnesete-artikkel her.

Den norske Forbrukerrapporten samarbeider med en rekke europeiske forbrukerorganisasjoner og kan derfor gjennomføre noen av verdens største, grundigste og mest interessante produkttester. De to siste årene har Forbrukerrapporten deltatt i et europeisk testprogram som har tatt for seg barneseter som selges på vårt kontinent. Til sammen er hele 57 babyseter (0-13 kg), barneseter (9-18 kg) og beltestoler (15-36 kg) vurdert.

Store forskjeller

Og de grundige testene avslører enorme forskjeller. Hele syv seter har vist seg å sikre barnet så dårlig at de har endt opp med mindre enn 21 av hundre oppnåelige poeng. Disse setene er av Forbrukerrapporten tildelt karakteren "Dårlig". Verstingen er beltestolen Safety 1 by Baby Relax Evolusafe, som ble fullstendig slaktet og endte opp med 0 - null - poeng.

I den andre enden av skalaen finner vi babysetet Maxi Cosi Cabriofix. Maxi Cosi-setet er det eneste som har oppnådd mer enn 80 poeng, noe som kvalifiserer til karakteren "Meget bra". I tabellen lenger ned i artikkelen finner du både de beste setene - de som har blitt belønnet med 70 poeng og mer - og de som har fått færre enn 40 poeng.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.