De sikreste og mest holdbare bilene

Se listen med de sikreste og mest holdbare bilene i 2013.

Volkswagen Up! er en av småbilene som berømmes i årets liste med de beste nybilkjøpene i 2013, når det kommer til miljø og personsikkerhet. Foto: Produsenten
Volkswagen Up! er en av småbilene som berømmes i årets liste med de beste nybilkjøpene i 2013, når det kommer til miljø og personsikkerhet. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er Folksam som utgir listen over de sikreste og mest miljømessig holdbare nybilene på markedet i 2013. Folksam er et stort svensk forsikringsselskap, som i tillegg til å drive med forsikring, også gjør en god del forskning, på blant annet bil og trafikk.

Det er 16. året på rad at Folksam har gransket bilprodusentenes nye modeller, med fokus på sikkerhets- og miljøkrav.

På bakgrunn av dette, har de lansert en liste med hvilke nye bilmodeller som er gode valg med tanke på personsikkerhet og miljø.

Folksam bruker blant annet kollisjonstestene til Euro NCAP under evalueringen

Dersom alle valgte bil fra Folksams liste, ville minst 30 liv vært spart og 400 personer ville sluppet invalidiserende skader hvert år, ifølge Folksam. Dette er beregninger for Sverige.

Antallet trafikkdrepte i Sverige i 2012 var 296, i Norge var tallet 154.

Dersom vi gjør samme beregninger med norske ulykkestall, kommer vi frem til at 16 liv kunne vært spart i Norge, under samme forutsetninger.

Men hvem skal du stole mest på: Folksam eller Euro NCAP?

Stiller høye krav

De bilene som rulles ut fra bilbutikkene i dag, er biler som skal rulle på veien i mange år, og som vil ha stor innvirkning på både sikkerhet og miljø i lang tid fremover. Derfor er det viktig at du gjør det riktige valget både for din egen og dine passasjerers sikkerhet - og for miljøet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer