CES 2020

De smarte, de rare, og de helt på bærtur

Fra flygende taxier til plastgardiner. Her oppsummerer autohallen fra CES 2020 i Las Vegas

Se video!: Det var rimelig diverse det vi ble presentert på bil og transporthallen på CES 2020. Noe virker lovende, men ikke alt var helt realistisk. Video: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert

LAS VEGAS; DINSIDE: Consumer Electronics Show, bedre kjent som CES, er verdens største teknologimesse, med 4400 utstillere fordelt på over 290.000 kvadratmeter med messegulv. Med 175.000 besøkende på årets messe, er CES uten tvil årets viktigste event både for selskapene og teknologiinteresserte.

Med den enorme teknologiske utviklingen i motor- og transportindustrien de siste årene, har nettopp dette også fått økende fokus på CES de siste årene.

Noe av det som vises er produksjonsklart, noe under utvikling, og en del er ren utopisk oppspinn. Vi tar en oppsummering på det vi snublet over - alt fra geniale oppfinnelser til rene luftslott.

Plastgardiner: Audi AI:ME

Audi viste nok en gang sin AI:ME-konseptbil, som vi fikk se på Frankfurt-messa i fjor. Nytt på CES var den tredje generasjon Modular Infotainment Platform, eller MIB 3. Prosessoren skal være 10 ganger raskere enn den forrige (MIB 2) og lover bedre trafikkoppdatering, kartdetaljer og så videre.

I tillegg fikk vi presentert en 3D head-up display (HUD) utviklet i samarbeid med Samsung. Den kan vise for eksempel navigasjonsinstruksjoner, eller varsler som tilsynelatende er fra 8-70 meter foran. Fordelen med 3D er man slipper å skifte fokus mellom instrumentene og veien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer