De smarteste bilkjøpene

Disse bilene taper seg minst i verdi.

VERDIFALL/ ANNENHÅNDSVERDI: Dette er de bilene blant de mest solgte i Norge, som spås å få minst verdifall i løpet av fem år: Mitsubishi ASX, Skoda Octavia, Nissan Quashqai og Volkswagen Tiguan. Foto: Kristin Sørdal
VERDIFALL/ ANNENHÅNDSVERDI: Dette er de bilene blant de mest solgte i Norge, som spås å få minst verdifall i løpet av fem år: Mitsubishi ASX, Skoda Octavia, Nissan Quashqai og Volkswagen Tiguan. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er tre faktorer som er avgjørende for at bilen skal holde seg godt i verdi, ifølge leasingselskapet LeasePlan: Firehjulstrekk, dieselmotor og SUV eller høyreist stasjonsvogn. I tillegg bør en ny bil i dag være relativt "folkelig" priset: De bilene som de forventer vil holde seg best i pris de neste fem årene, ligger i prissjiktet 300.000 til 450.000 kroner.

Dette viser LeasePlans ferske analyse av bruktbilmarkedet.

For fem år siden var det bilene i prisklassen 400.000 til 700.000 kroner som holdt seg best i pris.

Disse taper seg minst

LeasePlan har de siste årene gått ut med historisk verdifallsstatistikk, i tillegg til en analyse av forventet verdifall de neste årene.

Denne gang har de sett på de 20 mest solgte modellene i Norge, og kalkulert verdifall på disse modellene om 5 år.

De aller fleste av modellene vil ifølge LeasePlans analyser i gjennomsnitt tape seg 50-55 prosent i løpet av fem år, men fire modeller utmerker seg med et forventet verditap som ligger 5-10 prosent lavere enn dette.

Her er modellene med et forventet verditap på 45-50 prosent i løpet av fem år:(Vi gjør oppmerksom på at dette er de fire modellene blant de 20 mest solgte i Norge i 2011, som forventes lavest verditap. Dette er ikke en analyse av alle modellene på det norske markedet, man har kun sett på de 20 mest solgte)

  • Mitsubishi ASX
  • Skoda Octavia
  • Nissan Qashqai
  • Volkswagen Tiguan

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer