Tidenes mest solgte elbiler i Norge

De største elbil-suksessene

Forrige uke ble nok en elbil-milepæl markert. Dette er insentivene den politiske sjefen vil ha med videre.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide delte ut nøklene til Nissan Leafs produksjonsmodell nummer halv million til en norsk kunde, under en markering i Oslo forrige tirsdag. Foto: Øystein B. Fossum
Samferdselsminister Knut Arild Hareide delte ut nøklene til Nissan Leafs produksjonsmodell nummer halv million til en norsk kunde, under en markering i Oslo forrige tirsdag. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

Sist uke mottok Maria Jansen fra Nesodden det som skal være Nissan Leaf-eksemplar nummer 500.000 på verdensbasis, under et arrangement hos Birger N. Haug på Risløkka i Oslo. Til stede var blant annet Elbilforeningens leder og selveste samferdselsministeren.

De var der, fordi de mener den norske satsingen på elbiler har vært en braksuksess.

Den største suksessen

Norge er i førersetet globalt når det kommer til tilrettelegging og salg av helelektriske biler - godt hjulpet av 2025-målet og tilhørende insentiver, som fritak fra moms og avgifter.

Nå er om lag ti prosent av bilflåten helelektrisk, skal vi tro Christina Bu i Norsk elbilforening. I de største byene er den cirka 20 prosent.

Nissans Leaf har her vært den aller største suksessen. Siden den tidlig ute ble lansert i 2011 har den til dags dato oppnådd 62.807 nybilregistreringer - nesten 16.000 flere enn VW e-Golf, på andreplass!

Ifølge utregninger fra Nissan selv har 500.000 Leaf på verdensbasis spart klimaet for nesten 1,3 millioner tonn CO₂, tilsvarende Oslo-utslippet i løpet av ett år. Én nidel av disse er dessuten solgt her hjemme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer