De sviktet til slutt

Porsche har en "tung og vanskelig" fortid med dieselmotorer i produktporteføljen.

De sviktet til slutt
Publisert
Sist oppdatert

Porsche har ikke tatt seg bryet med å utvikle en dieselmotor selv. Som majoritetsaksjonær i VW har de rett og slett forsynt seg med motorer hos VW. Cayenne diesel deler motor med Audi Q7 og andre produkter med V6 dieselmotor VW-systemet. Effekten er 240 hestekrefter og 540 newtonmeter, med andre ord en helt fin motor for en stor SUV.

Inn eller ut

Porsche Cayenne og likesinnede har fått mye av skylda for oppvarmet klode og påfølgende konsekvenser. Likvel merker man at dette er selveste drømmebilen til mange bilister. Cayenne tiltrekker seg folk som fluer, og vi har også fått utallige henvendelser om ikke finanskrisa snart skal gjøre det mulig å få kjøpt seg en Cayenne til røverpris. Det er det også til en hvis grad. Det er mulig å kjøpe Cayenne til under 500.000 kroner hvis man følger litt med på markedet. Likevel er ikke Cayenne V6 med bensinmotor, importert fra USA med litt rar utstyrssammensetning, vår drømmebil.

Sensasjon

Det må noteres som en merkedag at Porsche plasserer en dieselmotor i en av sine modeller.

Hvorfor? Mer om Porsches historikk her

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer