Elbilsalget i Norge 2019

- De tar bare helt feil

Nå er det snart registrert 250.000 elbiler i Norge. Det er bare begynnelsen, skal vi tro Elbilforeningens generalsekretær.

ELSKET OG HATET: Elbiler generelt og Tesla spesielt har både fans og såkalte haters. Med 250.000 registrerte elbiler i Norge mener Elbilforeningens generalsekretær at sistnevnte tar feil i sin kritikk. Foto: Øystein B. Fossum
ELSKET OG HATET: Elbiler generelt og Tesla spesielt har både fans og såkalte haters. Med 250.000 registrerte elbiler i Norge mener Elbilforeningens generalsekretær at sistnevnte tar feil i sin kritikk. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

- Fantastiske tall. Dette er utrolig bra for lille Norge og noe vi skal være veldig stolte av, utbryter generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening overfor Dinside.

- Det vi ser nå er bare starten. De som ikke tror på elbilene tar bare helt feil, men det er interessant at stadig flere av dem som er anti lar seg overbevise og at enda flere blir omvendt.

Vi skal ikke mye lenger tilbake enn til litt før årsskiftet da elbilsalget i Norge passerte 200.000. Men salget går som hakka møkk og varmt hvetebrød på samme tid, og det intensiveres bare mer og mer.

Én kvart million

For straks har vi nådd 250.000 elbil-registreringer. Mange viser til tallene fra nettsiden elbilstatistikk.no, som i skrivende stund (kl. 08.45, fredag 2. august) viser 249982 registrerte elbiler i Norge, inkludert de bruktimporterte fra utlandet. NAFs nettsted motor.no skrev allerede 13. juli (oppdatert 1. august) at kvartmillionen var nådd.

Men der er vi ikke helt ennå. Ifølge teknikerne i Vegdirektoratets Autosys-avdeling var det på ettermiddagen 1. august totalt blitt registrert 249.705 elbiler i Norge:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer