De tekniske endringene

De viktigste endringene finnes under karosseriplatene, i form av en ny motorgenerasjon. Men også med hensyn til sikkerhetsutstyr og hjuloppheng har det skjedd endringer.

De tekniske endringene
Publisert

Sikkerhetsmessig har bilen også fått en oppgradering, 4 kollisjonsputer er nå standard, i tillegg er 5 hodestøtter standard også i sedanen. I tillegg er motorfestene endret, slik at motoren nå er trukket lengre vekk fra torpedoveggen - det gir bedre beskyttelse under en eventuell frontkollisjon

Stødigere svinger

Peugeot har også tatt sjansen på å oppgradere hjulopphenget. I store trekk er forandringene minimale, den viktigste endringen er at støtdemperne som tidligere var oljefylte nå er byttet ut med gassdempere. Sammen med 15-tommers dekk bør dette gi bedre kjøreeegenskaper -- men vi venter med å konkludere sikkert før vi har fått testet bilen under norske forhold.

Taktfaste tolitre

Den nye generasjonen HDI-motorer med Common Rail innsprøytning har vært tilgjengelig i 406 siden sent i fjør høst, men har nå blitt utstyrt med et svinghjul som skal ta vekk vibrasjoner ved lave turtall. Motoren finnes i to varianter med henholdsvis 110 hk (med intercooler) og 90 hk (uten intercooler).

Og ved lanseringen varsler Peugeot at de skal over til HDI-teknologi på alle dieselmotorene, i første rekke kan vi forvente HDI-motor med større slagvolum enn toliteren som nå finnes både i 306 og 406. For Peugeot er diesel viktig, og den franske bilprodusenten har stor tro på diesel som et energieffektivt brennstoff.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer