Stor undersøkelse

De ti mest driftssikre bilene

Skoda Kodiaq er den mest driftssikre bilen du kan kjøpe, ifølge eierne. På en god andreplass kommer Hyundai Kona.

SKODA PÅ TOPP: I denne undersøkelsen er det eierne som sier sin mening om hvor bra eller dårlig de nye bilene er. Den aller mest driftssikre bilen er Skoda Kodiaq. Foto: Rune Korsvoll
SKODA PÅ TOPP: I denne undersøkelsen er det eierne som sier sin mening om hvor bra eller dårlig de nye bilene er. Den aller mest driftssikre bilen er Skoda Kodiaq. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Det britiske magasinet AutoExpress har bedt leserne sette karakterer på bilene sine i den såkalte Driver Power-undersøkelsen. Flere tusen bileiere gitt en bedømmelse av 13 forskjellige kategorier på til sammen 75 forskjellige bilmodeller. De som har svart er eiere som har kjøpt bilene i løpet av de siste to årene, og altså har kjørt bilene daglig og følt på kroppen hvor god eller dårlig den har vært.

De aller beste

En av kategoriene er hor mye feil og problemer de har opplevd med bilen – rett og slett hvor god driftssikkerheten har vært. Helt på topp er det altså den store SIV-en Skoda Kodiaq som kommer.

Hele 97,2 prosent av eierne svarer at de er svært godt fornøyd med driftssikkerheten. Hyundai Kona på andreplass får 95,8 prosent fornøyde eiere og Mazda CX-5 får et score på 95,6 prosent.

Nyere biler

Vi har tidligere presentert resultatene fra ADACs statistikk over biler som oftest trenger hjelp etter nødstopp lang veien. Og de som sjelden trenger hjelp. I tillegg har vi hatt saker på hvilke biler som har flest og færrest feil i den tyske TÜV-statistikken. I begge disse er det med biler som er opp mot ti år gamle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.