Rekkevidden øker

De ti tøffeste elbilene i 2022

Neste år kommer det rundt 25 nye, spennende elbiler til Norge. De er tøffe å se på, kjører lengre og lader raskere.

ELBILER I KØ: I løpet av 2022 kommer minst 25 nye elektriske biler på veien. Med lengre rekkevidde, raskere lading og mer spennende utseende, har bilkjøpere i flere europeiske land fått øynene opp for elektriske biler. Foto: Rune Korsvoll
ELBILER I KØ: I løpet av 2022 kommer minst 25 nye elektriske biler på veien. Med lengre rekkevidde, raskere lading og mer spennende utseende, har bilkjøpere i flere europeiske land fått øynene opp for elektriske biler. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Over 90 prosent av alle private som kjøper ny bil om dagen, ender opp med en elbil. For de aller fleste er ikke lenger rekkevidde og lademuligheter et hinder. Dessuten er utvalget av modeller blitt stort.

I dag finnes det over 50 elbilmodeller å velge mellom i Norge, og flere skal det bli når vi blar om kalenderen til 2022. Minst 25 nye elbiler står klare til å kaste seg inn i kampen om de norske kundene.

Elbiler for alle

Toyota kommer med sin første moderne elbil, Volvo lanserer etterfølgeren til SUV-en XC90, Renault kommer med en spennende Megane-E, Nissan med sin første elbil etter Leaf-suksessen og så videre.

At bilfabrikkene nå girer om og satser en stor del av pengene til utvikling på elektriske biler, skyldes at etterspørselen i flere europeiske land øker kraftig. I september var 23 prosent av nybilsalget i Tyskland elbiler. Og for første gang ble en elektrisk bil – Tesla Model 3 - den mest solgte bilmodellen i landet.

Pisk og gulrot

Men det skjer også på grunn av stadig tøffere utslippskrav fra EU. Fra 2030 skal utslippene fra bilene kuttes med 60 prosent sammenliknet med i dag, fulgt av et 100 prosent utslippskutt i 2035. Det vil i praksis si forbud mot salg av nye bensin- og dieselbiler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.