De Tomaso Mangusta gjenoppstår

De Tomaso Mangusta var en sjelden modell, produsert i mindre enn 500 eksemplarer, fra 1967 til 1970. Nå, 29 år etter, lanseres den nye Mangusta. Egentlig er dette den samme bilen som De Tomaso presenterte med modellnavnet "Bigua" under bilutstillingen i Geneve for 3 år siden.

De Tomaso Mangusta gjenoppstår
Publisert

Bilen ble altså vist som en nyutviklet sportsbil under bilutstillingen i Geneve allerede i 1996. Siden den gang har De Tomaso Modena S.p.A., som de den gang het, slått seg sammen med den amerikanske bilimportøren British Motor Car Distributers, Ltd., og dannet firmaet De Tomaso Automobiles Ltd. Samarbeidet ble inngått i mars i fjor, og avtalen innebærer at dette firmaet skal stå for produksjonen av alle De Tomaso-produkter i fremtiden. Mannen bak designet er Marcello Gandini, som også tegnet Lamborghini Countach og Diablo i sin tid. De Tomaso Automobiles Ltd. sin første misjon er altså å puste liv i det gamle modellnavnet Mangusta.

Begrenset antall

De Tomaso er kjent som en liten, eksklusiv bilprodusent med et svært lavt produksjonsantall per år og modell. Den tidligere Mangusta-modellen ble produsert i mindre enn 500 eksemplarer på 3 år. Den nye Mangusta er også kun tenkt å skulle produseres i et begrenset antall, og den skal selges både på det amerikanske og det europeiske markedet.

Coupe, targa, roadster

Mangusta er en fireseters sportsbil som kan forandre sitt utseende fra å være en hard-top coupe i det ene minuttet, til å være en targa, eller en roadster i neste minutt. Omvandlingen fra targa til coupe gjøres ved at midtdelen av coupe-taket taes av, og forvandlingen fra targa til roadster skjer ved at bakvinduet med sine omsluttende stolper kan senkes ned bak baksetene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer