De Tomaso Mangusta gjenoppstår

De Tomaso Mangusta var en sjelden modell, produsert i mindre enn 500 eksemplarer, fra 1967 til 1970. Nå, 29 år etter, lanseres den nye Mangusta. Egentlig er dette den samme bilen som De Tomaso presenterte med modellnavnet "Bigua" under bilutstillingen i Geneve for 3 år siden.

De Tomaso Mangusta gjenoppstår
Publisert

Bilen ble altså vist som en nyutviklet sportsbil under bilutstillingen i Geneve allerede i 1996. Siden den gang har De Tomaso Modena S.p.A., som de den gang het, slått seg sammen med den amerikanske bilimportøren British Motor Car Distributers, Ltd., og dannet firmaet De Tomaso Automobiles Ltd. Samarbeidet ble inngått i mars i fjor, og avtalen innebærer at dette firmaet skal stå for produksjonen av alle De Tomaso-produkter i fremtiden. Mannen bak designet er Marcello Gandini, som også tegnet Lamborghini Countach og Diablo i sin tid. De Tomaso Automobiles Ltd. sin første misjon er altså å puste liv i det gamle modellnavnet Mangusta.

Begrenset antall

De Tomaso er kjent som en liten, eksklusiv bilprodusent med et svært lavt produksjonsantall per år og modell. Den tidligere Mangusta-modellen ble produsert i mindre enn 500 eksemplarer på 3 år. Den nye Mangusta er også kun tenkt å skulle produseres i et begrenset antall, og den skal selges både på det amerikanske og det europeiske markedet.

Coupe, targa, roadster

Mangusta er en fireseters sportsbil som kan forandre sitt utseende fra å være en hard-top coupe i det ene minuttet, til å være en targa, eller en roadster i neste minutt. Omvandlingen fra targa til coupe gjøres ved at midtdelen av coupe-taket taes av, og forvandlingen fra targa til roadster skjer ved at bakvinduet med sine omsluttende stolper kan senkes ned bak baksetene.

Fyrrig italiensk

Italiensk sportsbil som den er, og med navnet til en tidligere racerbil-sjåfør, skulle det bare mangle at ikke dette er en bil med rikelige krefter. Under panseret sitter en 4,6-liters V8-motor med fire overliggende kamaksler. Motoren yter 320 hestekrefter. Dette er nok rikelig mye mer enn bare tilstrekkelig med krefter, men det vil nok også gjøre sitt til at denne bilen vil få en ganske betydelig pris i et avgiftsbelagt land som Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer