De tryggeste bilene

172 bilmodeller er klassifisert, etter analyse av 115.000 virkelige bilulykker.

BEST i VIRKELIGE KOLLISJONER: Folksam-rapport gir deg svaret på hvilke modeller som greier seg best i faktiske kollisjoner. Foto: colourbox.com
BEST i VIRKELIGE KOLLISJONER: Folksam-rapport gir deg svaret på hvilke modeller som greier seg best i faktiske kollisjoner. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det mest overraskende med årets resultater er den enorme forbedringen vi ser. At det er så store forbedringer på dødsrisiko er moro, sier Anders Kullgren, trafikkforskningssjef i Folksam under en pressekonferanse.

– Det med de store SUVene som gjør det så dårlig, er også litt overraskende, at de ikke kommer så bra ut som de store, gamle, fortsetter Kullgren.

I dag la det svenske forsikringsselskapet Folksam fram årets rapport om kollisjonssikkerhet. I tillegg til det rapporten kan si om utviklingen av skader som følge av bilulykker gjennom årene, presenterer Folksam også en karaktersatt liste hvor du kan se hvilke bilmodeller som kommer bra ut i virkelige kollisjoner (statistisk sett), og hvilke som kommer dårlig ut.

Her er de beste modellene:

  • Toyota Avensis 03-08
  • Volvo V70/S60/S80 98-06
  • Honda Accord 94-98
  • Renault Laguna 94-01

Her er de dårligste:

  • Citroën AX 87-93
  • Citroen BX 83-93
  • Renault 5 85-90
Også nyere biler som Hyundai Accent (99-06), Honda Civic (92–96), Fiat Punto (94- 99) og Renault Clio (91-98) får dårlige resultater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer