De tryggeste familiebilene er tyske og svenske

Svensk undersøkelse avslører de tryggeste familiebilene.

TRYGGESTE FAMILIEBILER: Audi A6 er en av de åtte modellene som har passert nåløyet og blir kåret til de tryggeste familiebilene av svenske Folksam. Foto: Audi
TRYGGESTE FAMILIEBILER: Audi A6 er en av de åtte modellene som har passert nåløyet og blir kåret til de tryggeste familiebilene av svenske Folksam. Foto: Audi Vis mer
Publisert

Annethvert år kåret det svenske forsikringsselskapet Folksam den sikreste av bilene på markedet. Dette er en kåring hvor Volvo har dominert.

I den 18. kåringen, «Hvor sikker er bilen 2019», var det imidlertid Toyota Rav4 som ble utpekt til den sikreste bilen.

På bakgrunn av «Hvor sikker er bilen»-rapporten har Folksam nå kåret de tryggeste familiebilene 2019.

Og da er det ikke lenger japaneren som topper listen:

- Det er åtte modeller som får høyeste sikkerhetskarakter for barn i baksetet, og disse finner vi hos Audi, Mercedes, Volvo og Volkswagen, skriver Folksam i en pressemelding.

- Barn skal ha samme beskyttelse som voksne

Det er totalt 159 biler som har vært under lupen i undersøkelsen «Hvor sikker er bilen» - og alle 159 fikk karakteren «Bra valg».

I kåringen av de tryggeste familiebilene er det kun åtte modeller som får toppscore.

Folksam mener at barna skal få minst samme beskyttelse som voksne, uansett størrelsen på barnefamilien. Utover at de må ha passert sikkerhetsvurderingene og være karakterisert som «bra valg», må bilene i tillegg ha spesielle funksjoner i baksetet for å bli anbefalt som en trygg familiebil:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer