De ulike målemetodene

Bilindustrien bruker to ulike målesystemer for bagasjeromsstørrelser; VDA og SAE. Vi forteller deg hvilke tall som er mest interessante for deg.

Publisert
Sist oppdatert

Det er flere årsaker til at det i dag råder så stor forvirring omkring bagasjeromsstørrelser. Hovedårsaken er at det faktum at amerikanere og europeere bruker to ulike standarder; SAE og VDA. Det som kompliserer saken ytterligere, er at VDA-standarden inneholder en rekke ulike målinger.

VDA (Verband der Automobilindustrie)

VDA har sitt opphav i tysk bilindustri og er en ISO-sertifisert standard. Alle VDA-målinger gjøres med rektangulære bokser. Disse måler 20 x 10 x 5 centimeter og inneholder dermed et volum på 1 liter. VDA-standarden omfatter en rekke ulike målinger, der man fyller ulike volumer med så mange bokser som man får plass til.

V210

V210 brukes hovedsaklig for å måle:* bagasjerommet i sedaner* lasterommet under hattehyllen i kombikupeer* lasterommet under lasteromsdeksel i stasjonsvognerDet finnes ingen VDA-standard for å måle volumet i sedaner med nedfelt bakseterygg. Produsenter og importører som oppgir slike tall har derfor regnet seg frem til disse på egen hånd.

V211

V211 brukes for å måle lasterommet i stasjonsvogner (og andre biltyper uten hattehylle). I lengderetningen måles det frem til bakseteryggene. I høyderetningen måles det opp til øvre del av bakseteryggen (eksklusive hodestøttene). Denne målingen er den mest relevante for stasjonsvogner uten skillenett. Av sikkerhetshensyn bør man nemlig ikke laste høyere enn toppen av bakseteryggen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer