De verste dagene

Det er høysesong for ulykker og bulking.

DYR JULEGAVE: Bulking er ikke nødvendigvis så farlig, men det er irriterende, tidkrevende og kostbart. Foto: COLOURBOX
DYR JULEGAVE: Bulking er ikke nødvendigvis så farlig, men det er irriterende, tidkrevende og kostbart. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

22. og 23. desember er verstingdager for ulykker og bilskader. Ikke bli en del av den negative statistikken. Her er de viktigste feilene som rammer bilister i juletrafikken.

Dette bør du ha med i bilen i vinter

Har det for travelt

Høy fart og forbikjøringer som skaper farlige situasjoner er en gjenganger i jule- og nyttårstrafikken ifølge Statens vegvesen. Forbikjøringer skaper farlige situasjoner i trafikken, enten i form av påkjørsler bakfra, utforkjøringer eller møteulykker. De fleste ulykkene er knyttet til utforkjøring.

- Mange kjører på veier de ikke er vant til, noe som gjør forbikjøringer ekstra farlig. I tillegg skaper forbikjøringer i tett trafikk farlige situasjoner, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen i en melding fra Statens vegvesen.

Sørg dessuten for å sikre lasten din skikkelig. Mange kjører rundt med potensielt livsfarlige gjenstander i bilen.

Julebulk i gave

Men det er ikke bra om du kun skjerper deg på langtur. Trange kjøpesenterparkeringer og stressede juleshoppere er en dårlig kombinasjon, og i 2009 var den aller verste bulkedagen i løpet av hele året 22. desember. Året før var det lille julaften som viste seg som den dårligste dagen. Hvilken av dagene før jul som blir verst, bestemmes sannsynligvis til en viss grad av folks feriemønster. Når 23. desember kommer på en klemdag, så tar kanskje andre dager den verste støyten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer