De villedende bilundersøkelsene

KOMMENTAR: De tallrike kvalitets- og kundetilfredshets-undersøkelsene er mer egnet til å villede enn til å veilede. Dette er bakgrunnen for at vi i DinSide Motor i utgangspunktet ikke uttaler oss om kvalitet i våre biltester.

Publisert
Sist oppdatert

DinSide Motor har opp gjennom årene mottatt hundrevis av eposter og leserinnlegg som oppfordrer oss til inkludere kvalitetsvurderinger i våre biltester.

Vi forstår svært godt at våre lesere hungrer etter slike vurderinger - en bilmodells kvalitet er selvsagt avgjørende for hvordan eierskapet vil oppleves. En bil av dårlig kvalitet vil kunne medføre frustrasjon, tidkrevende telefonsamtaler og verkstedbesøk og - i verste fall - farlige situasjoner. Når garantitiden går ut, vil dårlig kvalitet i tillegg koste penger, både i form av reparasjonsutgifter og risiko for svak annenhåndsverdi.

Eieren av en kvalitetsbil derimot, vil kunne nyte et problemfritt og avslappende bileierskap.

Til tross for dette inneholder altså ikke DinSide Motors biltester et kapittel om kvalitet. Hvorfor?

Upresis kunst

Vel, DinSide Motor tester nye biler. Det betyr at vi rett og slett ikke kan si noe sikkert om testbilenes kvalitet.

Årsaken er at kvalitetsbegrepet har en innebygget problemstilling - graden av kvalitet lar seg kun avdekke over tid. Og fordi vår redaksjon verken omfatter spåmenn eller -kvinner, er det umulig for oss å komme med påstander om hvordan den aktuelle testbilen vil arte seg ett, to eller fem år frem i tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer