Defa WarmUp Link

– Etter cirka fire års venting er endelig Defa Link på vei ut i markedet, sier Christian Langberg fra Bilradiospesialisten i Trondheim. Men hva er det egentlig? Her får du svaret.

Når bilen er god og varm kan du ønske vinteren velkommen. Foto: Produktbilder
Når bilen er god og varm kan du ønske vinteren velkommen. Foto: Produktbilder Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du bor i et land som er kaldt og vått 11 måneder i året er det lite som slår følelsen av å alltid sette seg inn i en varm bil.

For de av dere som kjøper ny bil er ikke dette noe stort problem, nesten alle bilprodusentene tilbyr i dag automatiske tilleggsvarmere som ekstraustyr for en relativt rimelig penge ved nybilkjøp.

Men for deg som glemte å huke av dette når du kjøpte ny bil, eller har lyst til å oppgradere din nåværende bil er det andre alternativer som må velges, og her har Defa lenge vært et av flere alternativer.

Og det er altså her WarmUp Link, kommer inn: Den skal nemlig gjøre jobben enklere enten du skal kjøpe en ny komplett pakke, eller vil oppgradere ditt eksisterende "manuelle" Defa-anlegg.

WarmUp Link: Full styring via mobilen

Konseptet ser i hvert fall svært spennende ut på papiret: Kort fortalt vil du nemlig få full kontroll på bilvarmesystemet ditt, uansett hvor du befinner deg, via din smartmobil. Tjenesten fungerer både for deg med iPhone eller en Android-mobil. (Betingelsen er iOS 4.3 eller nyere, eller Android versjon 2.2 eller nyere. Appene er forøvrig gratis.)

Via mobilen kan du blant annet:

  • Slå bilvarmesystemet direkte på eller av
  • Stille valgfrie innkoblingstider: 1t, 2t, 3t, 4t, eller velge automatisk påslag ved en viss angitt utetemperatur.
  • Du kan også lese av bilens innvendige temperatur, utetemperatur, og kontrollere bilens batterispenning.
  • Du kan også aktivere varslingsfunksjoner via e-post eller direkte på mobilen. For eksempel hvis bilens batterispenning er for lav, eller om bilen ikke står tilkoblet strømnettet når bilvarmesystemet skulle starte etter timeroppsettet ditt
Defas skrytevideo forklarer mer hvordan det virker:

Men gratis er det ikke: Innkjøpspris + abonnement

WarmUp Link fås altså kjøpt som en komplett pakke hvis du ikke har Defa fra før. Hvis du derimot har et "manuelt" Defa-anlegg uten tidsstyring kan du kjøpe et "upgrade-sett" for 2.490 kroner.

I tillegg kommer brukskostnadene.

WarmUp-Linken er nemlig utstyrt med et forhåndsinstallert SIM-kort for å kunne kommunisere med mobiltelefonen din, og du må tegne et eget abonnement hos Defa.

Kommunikasjon mellom kjøretøy og din iPhone/Androidtelefon går via GPRS, men merk deg at Defa setter fastpris på GPRS-trafikk, som per dags dato er 35 kroner i måneden. I tillegg kommer en opprettelseskostnad for nytt abonnement på 200 kroner.

Se eksempler på mobil-appene og systemet her:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer