Defender: Revolusjonen

Land Rover Defender er skogens ubestridte konge, og samtidig en av de mest primitive. Men det skal endres, neste år får bilen ny motor og masser av elektronikk.

Publisert

Når Land Rover Defender får blokkeringsfrie bremser og anti-spinn neste år, er den siste bastion inntatt. Herlig fri for elektroniske dippedutter som Defenderen alltid har vært, skal den nå pådyttes sorte og grå bokser fullstappende med silisiumbrikker og kondensatorer.

Både anti-spinn systemet og de blokkeringsfrie bremsene skal hjelpe Defenderen til å kunne klatre enda bedre, vade dypere og kjøre ned brattere skråninger.

Fem sylindre

Det skal også den nye femsylindrede motoren, som har fått en varm velkomst i Discovery. Med et slagvolum på 2,5 liter, en ytelse på 122 hestekrefter og et dreiemoment på 300 Nm ved 1.950 omdreininger skal den sørge for at Defenderen blir både kraftigere og mer komfortabel. Nytt er også en gasspedal som justerer seg om for terrengkjøring. Da blir vandringen lengre, for at man bedre - og med større presisjon - skal kunne herske over motorens krefter.

Mer krom og Playstation

Range Rover - luksusmodellen - får heller ikke være helt i fred når kalendrene fra 1998 rives ned. De store endringene er det ikke, men viktig for sikkerheten er det at bilen får sidekollisjonsputer. For å understreke at dette er en luksusbil, vil Rover være litt mer spandable med både krom og lær i interiøret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer