Deilig å kjøpe Toyota i Danmark

Vi har vært i kontakt med en dansk Toyota-fohandler og fått klarhet i hvordan dette fungerer en gang for alle. Svaret er enkelt, her er det penger å spare.

Publisert
Sist oppdatert

Det har i den siste tiden vært stor pågang til redaksjonen angående import av nye Toyota-modeller fra Danmark. Vi har vært i kontakt med stor dansk eksportør av biler til Norge og forsøkt å finne ut av hvordan du går frem for å utnytte denne muligheten.

Du sparer penger

Det første som er helt sikkert er at du sparer penger. Selv på en Corolla er det fort vekk 30.000 kroner å spare på sende en faks til Danmark. På Avensis er besparelsen opp mot 50.000 kroner i forhold til å handle i en forretning i Norge. Det er med andre ikke nødvendig å reise til Danmark verken for å prøve bilen eller for ordne praktiske ting ved bilkjøpet.

Viktig forklaring til tabeller

De danske prisene er inkludert metallic lakk, piggfrie vinterdekk på felg, i de fleste tilfeller også radio og CD, engangsavgift i Norge, merverdiavgift og frakt til enten Oslo, Bergen, Egersund, Larvik eller Kristiansand. Kursen som er brukt er 1,04 norske kroner per danske.De norske prisene kommer fra Opplysningsrådet for Veitrafikken. Disse inkluderer verken klargjøring, vinterdekk eller metallic lakk. Dette gjør at den besparelsen som du finner på de forskjellige modellene i tabellene i virkeligheten er 8.000 til 12.000 kroner høyere. Da er det også medregnet at mange av de danske bilene trenger varme i setene, lyktespylere og eventuelt skvettlapper. Danske RAV 4 mangler også klimaanlegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer